Vox Jubilans  Kinderprojectkoor Joy 


  Vox Jubilans
  2e E.J. Potgieterstraat 47
  2802 VB Gouda
  Waddinxveen
  info@voxjubilans.nl
  Banknr.: 3668.78.611
  IBAN:
  NL80 RABO 0366 8786 11Dirigent


Even kennismaken met de dirigente van dit vrolijke koor. Mijn naam is Willemieke van Wingerden-de Bas. Tot voor kort woonde ik met veel plezier in Waddinxveen. Daar ben ik opgegroeid en vanaf het moment dat ik de leeftijd had om naar koor te kunnen, zong ik mee bij de Zangvogeltjes. Dat deed ik met veel plezier! Van het A-koor naar het B-koor en tot slot naar het tienerkoor. Het laatste optreden dat ik daar als 15-jarige nog mee mocht maken was de musical "De negerhut van oom Tom". Als 15-jarige mocht ik ook al naar het jeugdkoor Vox Jubilans. Omdat ik niet genoeg kon krijgen van zingen heb ik een half jaar op beide koren gezeten.

  

Dirigeren

Toen ik in 2005 in een advertentie las dat het kinderkoor in Benthuizen op zoek was naar een dirigent, begon het bij mij te kriebelen. Een spannende stap, maar mijn liefde voor zingen en het werken met kinderen in combinatie met een pedagogische opleiding en niet te vergeten de "opleiding" die ik zelf heb gekregen door het zingen in de Waddinxveense koren bleek een mooie basis om met dit koor aan de slag te gaan.

  

Toen vorig jaar de vraag kwam om mee te denken over een mogelijk projectkoor was ik geinteresseerd. Na wat overleg ben ik enthousiast begonnen als dirigente van het kinderprojectkoor "Joy". Iedere woensdagmiddag is het nu feest. Het is heerlijk om met zoveel kinderen te mogen zingen. Natuurlijk doen we erg ons best om het mooi te laten klinken. Geweldig om te merken hoe de kinderen hun best doen. Daarnaast vinden we het ook erg belangrijk dat we beseffen voor Wie we zingen. Geweldig om met 60 kinderen door middel van muziek God te loven!

Omdat ik geen opleiding heb tot dirigente ben ik op zoek gegaan naar een cursus. Dit seizien volg ik op de Kinderkoren Academie in Den Haag een cursus voor kinderkorendirigenten. Een erg leerzame en leuke cursus.


Concerttip
donderdag 19 september - Moordrecht

Concert ten bate van de stichting 'Charité'.

 

Medewerkenden:

Russisch mannenkoor 'Voices of praise' uit Minsk (Wit-Rusland) o.l.v. Paul Hoor

Marcel van de Ketterij, orgel

 

Toegang is vrij, wel is er een collecte voor de stichting.


Meer info

Actueel

Volg ons via