Vox Jubilans  Kinderprojectkoor Joy 


  Vox Jubilans
  Noordeinde 48,
  2742 AD
  Waddinxveen
  info@voxjubilans.nl
  Banknr.: 3668.78.611
  IBAN:
  NL80 RABO 0366 8786 11

Passie- en Pasen » Concert 20 april 2019


Passie- en Paasconcert 20 april 2019


Passie- en Paasconcert Vox Jubilans op Stille Zaterdag in Gorinchem

 

Op Stille Zaterdag, 20 april, geeft Vox Jubilans een Passie- en Paasconcert in de Grote Kerk van Gorinchem.

 

‘Zie het Lam’

Het thema van dit concert is ‘Zie het Lam’. Met koor- en samenzang zingen we over de Heere Jezus, Die als Lam van God de zonden van deze wereld wegneemt.

De avond begint met het ingetogen ‘Pie Jesu’, als een heel eerbiedige toewijding aan Jezus. Als íemand heeft gesproken over het Lam van God is het wel Johannes de Doper. Hij was er getuige van dat God de Vader uit de hemel sprak ‘Zie Mijn geliefde Zoon, hoor naar Hem”. We zingen deze woorden in een bewerking van André van Vliet.

We volgen de weg die het Lam gaat naar de hof van Gethsémané en zingen het altijd indrukwekkende ’t Is middernacht en in de hof’, gevolgd door Psalm 40, eveneens in een bewerking van onze dirigent. Daarin horen we de woorden van de Heere Jezus: “Toen zeid’ Ik: Zie, Ik kom, o Heer’, de rol des boeks is met Mijn naam vervuld”.

We verlaten Gethsémané en beklimmen de heuvel van Golgotha. We bezingen dit met het aangrijpende lied, op muziek gezet door onze oud-dirigent Pieter Stolk: ‘Aan het kruis genageld, hebt Gij mij gekocht, toen Gij, Heere Jezus, satan overmocht’.

Van het Passiegedeelte van het concert gaan we over naar het Paasgedeelte, en zingen we het majestueuze ‘The Lord liveth’. Het concert besluiten we met het machtige ‘Halleluja’ van Ludwig van Beethoven, waarin het Lam, staande naast de troon van God, de lof wordt gebracht.

 

Medewerkenden

Medewerkenden aan dit concert zijn Marjolein de Wit, fluit, Evelyn Heuvelmans, hobo en Marco den Toom, orgel. Ds. B.L.P. Tramper spreekt de verbindende teksten. De algehele leiding is in handen van André van Vliet.

 

Aanvang en entree

Het concert vindt plaats op Stille Zaterdag, 20 april, in de Grote Kerk van Gorinchem, en begint om 19.00 uur. De kerk gaat om 18.30 uur open. Door het vroege tijdstip is het een uitstekende mogelijkheid om als gezin te komen.

Kaarten aan de kerk kosten € 15 en voor kinderen tot en met 12 jaar € 5.

In de voorverkoop zijn deze € 12,50 en voor kinderen € 2,50.

 

De kaarten kunt u hier bestellen. 

 

Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij boekhandel Ritmeester in Gorinchem.

 

Van harte welkom!


Concerttip
vrijdag 5 april - Gouda

Passieconcert met medewerking van Soli Deo Gloria olv Jaap Kramer

Marco den Toom, orgel

Dr. A.J. (Bram) Kunz, meditatie


Meer info

Actueel

Volg ons via