Vox Jubilans  Kinderprojectkoor Joy 


  Vox Jubilans
  Noordeinde 48,
  2742 AD
  Waddinxveen
  info@voxjubilans.nl
  Banknr.: 3668.78.611
  IBAN:
  NL80 RABO 0366 8786 11Passie- en Paasconcert Vox Jubilans op Stille Zaterdag


Op Stille Zaterdag geeft Vox Jubilans traditiegetrouw een Passie- en Paasconcert in de St. Janskerk in Gouda.

 

Cantate “Olivet to Calvary” van J.H. Maunder

Dit jaar staat de prachtige cantate ‘Olivet to Calvary’ van J.H. Maunder centraal. Deze cantate is een diepgaande vertolking in muziek en tekst van de laatste week uit het leven van de Heere Jezus.

“Olivet to Calvary” is een cantate die is opgebouwd uit twee hoofddelen, die ieder weer onderverdeeld zijn. Globaal kan gezegd worden dat het eerste deel begint bij de tocht vanaf de Olijfberg naar Jeruzalem en eindigt als de Heere Jezus terugkeert vanuit Jeruzalem over de Olijfberg naar Bethanië. Het tweede deel begint bij de paasmaaltijd met Zijn discipelen en eindigt bij de kruisiging op Golgotha.

De cantate is geschreven voor gemengd  koor en twee solisten (een tenor of sopraan en een bariton). “Olivet to Calvary” is opgebouwd uit koordelen, aria’s en recitatieven en wordt afgewisseld door hymnes. Eén daarvan is het bekende “Rots der eeuwen”.

De prachtige teksten zijn geschreven door Shapcott Wensley, een pseudoniem voor H. S. Bunce.

 

Paasliederen

Vox Jubilans begint het concert met het verstilde, en daardoor indrukwekkende, “’t Is middernacht’.

Daarnaast wordt een aantal Paasliederen ten gehore gebracht, waaronder “Voor allen is Hij gestorven” van Pieter Stolk, “De opstanding en het leven” van André van Vliet en “De Heer’ is waarlijk opgestaan” van Joseph Haydn.

 

Medewerkenden

Medewerkenden zijn: Marjo van Someren, sopraan; Bart Oenema, bariton; Marcel Mooibroek en Nando van Westrienen, trompet; Marjolein de Wit, fluit en Marco den Toom, orgel. Ds. P.D. Teeuw spreekt de verbindende teksten. De algehele leiding is in handen van André van Vliet.

 

Aanvang en entree

Het concert vindt plaats op Stille Zaterdag, 31 maart, in de St. Janskerk in Gouda, en begint om 19.00 uur. De kerk gaat om 18.30 uur open. Door het vroege tijdstip is het een uitstekende mogelijkheid om als gezin te komen.

Kaarten aan de kerk kosten € 15. In de voorverkoop zijn deze € 12,50 en voor kinderen tot en met 12 jaar € 2,50. De kaarten zijn te bestellen via de koorleden of onze website www.voxjubilans.nl.

 

Van harte welkom!
Concerttip
zaterdag 8 december - Dordrecht

Adventsconcert

 

Hervormde Gemengde Zangvereniging Vox Jubilans o.l.v. André van Vliet

Marco den Toom, orgel

Maurice van Dijk, trompet


Meer info

Actueel

Volg ons via