Vox Jubilans  Kinderprojectkoor Joy 


  Vox Jubilans
  Noordeinde 48,
  2742 AD
  Waddinxveen
  info@voxjubilans.nl
  Banknr.: 3668.78.611
  IBAN:
  NL80 RABO 0366 8786 11Terugblik Doelenkerstconcert Vox Jubilans en concerten 2017


‘A Great and Mighty Wonder’

Op Tweede Kerstdagmorgen 2017 gaf Vox Jubilans uit Waddinxveen haar 45e Kerst Doelenconcert sinds 1968. Als koor kijken we elk jaar uit naar dit concert, dat een traditie geworden is in het bestaan van het koor.

 

Voor de koorleden is het elk jaar vroeg op; om dan maar niet te spreken over sommige musici die van ver moeten komen. Klokslag acht uur startte het koor en alle musici met de generale repetitie. Vanaf 10.00 uur was de zaal open en stroomde het publiek binnen.

We begonnen deze morgen met het zingen van het prachtige lied ‘Eens in lang vervlogen tijden’, waarbij mannenensemble ‘At Once’ uit Urk het eerste couplet a capella zong vanuit de zaal, het koor het tweede vers, om vervolgens het laatste couplet met het publiek te zingen. Wat is het mooi als dan ruim 1700 mensen met elkaar dit lied mogen zingen: ‘… voor wie biddend naar Hem ziet, komt God met genade tegen en de zonde deert hem niet …´.

Voor de pauze zong Vox Jubilans vooral bekende kerstliederen van Bach en andere componisten.

 

Na de pauze zong het koor dit jaar de Kerstcantate ´A Great and Mighty Wonder´ van Tom Fettke. Hierin worden acht wonderen van Kerst bezongen. Dr. Paul J. Visser, predikant in Amsterdam, sprak de acht delen aan elkaar en begon met een korte inleiding. Het is een groot en machtig wonder dat de Redder op aarde is gekomen. "Me dunkt", zei ds. Visser, "dáár mag op gezongen worden".
En dát hebben we gedaan. Fluisterzacht én op grote toonhoogte met violen, trompetten, hoorn, pauken, vleugel, orgel, solisten en nog meer. "Glory to the newborn King."

 

Vox Jubilans kreeg dit jaar medewerking van:

Mannenensemble ‘At Once´ met Jaap Kramer, Jacob Schenk en Marco Hoorn uit Urk.

Strijkersensemble ‘Che vanno’ van Chloë Elsenaar, Marjolein de Wit fluit, Evelyn Heuvelmans hobo, Arjan & Edith Post trompet, Marcel Bergboer hoorn, Jaap Klootwijk pauken, Johan Bredewout vleugel en Marcel v/d Ketterij orgel. De algehele leiding was in handen van onze dirigent André van Vliet.

 

Glory to God in the highest

And peace on earth

Good will towards men

Rejoice, rejoice greatly

Thy King cometh unto thee.

 

Op facebook schreef iemand als reactie: “Volgens mij heb ik iets moois gemist”. Als we de reacties van de bezoekers horen, dan kunnen we dit alleen maar beamen. Of zoals de nieuwe burgermeester van Waddinxveen Evert Jan van Nieuwenhuis op twitter vermeldde: “Ronduit geweldig!”

 

Mooi jaar achter de rug

Wij willen alle bezoekers bedanken die ons 45e Kerstconcert hebben bezocht. Als koor kijken we terug op een mooi en bijzonder jaar, waarin we drie cantates en een oratorium hebben gezongen op drie mooie locaties:

  • Op Stille Zaterdag in de Sint Janskerk te Gouda: het oratorium ‘Tot Leven Geroepen’ van André van Vliet.
  • Op zaterdag 28 oktober 2017 in Dordrecht in verband met 500 jaar Reformatie: de cantate ‘Penitence, Pardon and Peace’ van J.H. Maunder en de Reformations Kantate van Pieter Stolk. Deze is te bekijken voor donateurs van de Reformatorische Omroep (of voor € 2,00).
  • En op Tweede Kerstdag in Concertgebouw De Doelen de kerstcantate ‘A Great and Mighty Wonder’ van Tom Fetke.

 

Ook zin gekregen?

Zin gekregen om mee te zingen met ons koor? Vanaf 9 januari 2018 repeteren wij weer elke dinsdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in de Morgensterkerk van Waddinxveen. Kom gerust eens een avond kijken, meezingen en sfeer proeven!

 

Wij wensen u en jou een goede jaarwisseling en een voorspoedig en muzikaal 2018 toe.

Ook dan staan er weer mooie concerten in de agenda. Welkom!

 
Concerttip
zaterdag 15 december - Kesteren

Adventsconcert

 

Hervormde Gemengde Zangvereniging Vox Jubilans o.l.v. André van Vliet

Mannenensemble Cantare o.l.v. André van Vliet

Marcel van de Ketterij, orgel


Meer info

Actueel

Volg ons via