Vox Jubilans  Kinderprojectkoor Joy 


  Vox Jubilans
  Noordeinde 48,
  2742 AD
  Waddinxveen
  info@voxjubilans.nl
  Banknr.: 3668.78.611
  IBAN:
  NL80 RABO 0366 8786 1145e kerstconcert Vox Jubilans in De Doelen op Tweede Kerstdag


Op Tweede Kerstdag van dit jaar zal Vox Jubilans Deo volente weer een kerstconcert geven in concertgebouw ‘De Doelen’ in Rotterdam. Dit jaar is het de 45e keer dat Vox in de Doelen zal zingen. In 1968 was het de eerste keer dat ons koor optrad in de - op dat moment - grootste en mooiste concertzaal van Nederland.

 

Cantate ‘A Great and Mighty Wonder’

Het koor zal dit jaar na de pauze de cantate 'A Great and Mighty Wonder' ten gehore brengen. In deze cantate, die gecomponeerd is door de Amerikaanse componist Tom Fettke, wordt het feest van de geboorte van de Messias bezongen door koor en solisten. De componist neemt ons daarbij als het ware mee van wonder tot wonder.

Allereerst het wonder van de profetie, gevolgd door het wonder dat Maria de moeder van de Messias mocht zijn. Daarna het wonder van de aankondiging aan de herders door de engelenkoren, het wonder van de geboorte van Jezus en het wonder van de ster die de wijzen naar Bethlehem bracht. Fettke besluit zijn cantate met twee delen, waarin bezongen wordt dat de Heere Jezus gekomen is als Verlosser en Koning. Het laatste deel is opgebouwd uit delen van de Messiah van Händel.

Fettke neemt ons opnieuw mee naar Bethlehem om de vervulling van Gods plan in een nederige stal te ervaren. Bekende en onbekende melodieën, verbonden door teksten gebaseerd op de Bijbel, nodigen ons uit om het grote en machtige wonder van Gods liefde te vieren.

 

Nederlandstalige liederen

Voor de pauze zal het koor met name Nederlandstalige liederen zingen, zoals 'Eens in lang vervlogen tijden' van Gauntlett, 'Heerlijk klonk het lied der eng’len' bewerkt door oud-dirigent Jan Bonefaas, en 'Stil, stil' van de huidige dirigent André van Vliet. Naast de Nederlandstalige liederen zal er een drietal bekende Duitstalige liederen van Johan Sebastian Bach gezongen worden, waaronder koraal nr. 12 uit het Weihnachts-oratorium 'Brich an, o schönes Morgenlicht'.

 

Medewerkenden

Dit jaar werkt Vox Jubilans voor het eerst samen met het mannenensemble 'At Once'. Dit ensemble bestaat uit de drie muzikale vrienden Jaap Kramer, Jacob Schenk en Marco Hoorn, die samen opgroeiden op Urk en als solist, musicus of dirigent al vroeg betrokken waren bij diverse koren.

Hetzelfde geldt voor de samenwerking met het strijkersensemble 'Che vanno'. Dit ensemble is in 2016 opgericht. Een aantal getalenteerde musici vormen samen een, in aantal variabel, ensemble. Aanvoerster en eerste violiste is Chloë Elsenaar.

Verdere medewerkenden zijn: Marjolein de Wit, fluit; Evelyn Heuvelmans, hobo; Arjan en Edith Post, trompet; Marcel Bergboer, hoorn; Jaap Klootwijk, pauken; Johan Bredewout, vleugel en Marcel van de Ketterij, orgel. Dr. Paul J. Visser spreekt de verbindende teksten. De algehele leiding is in handen van André van Vliet.

 

Kaarten bestellen

Het concert vindt plaats op Tweede Kerstdag, dinsdag 26 december 2017.

Het begint om 10.30 uur en vanaf 10.00 uur is de concertzaal open.

De kosten zijn € 22,50 voor een plaats in de zaal en € 16 voor de tribune.

Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 10.

In de prijs is inbegrepen het programmaboekje met volledige teksten, een consumptie voorafgaand aan het concert en in de pauze.

 

Kaarten zijn te bestellen via de website van de Doelen.
Concerttip
zaterdag 8 december - Dordrecht

Adventsconcert

 

Hervormde Gemengde Zangvereniging Vox Jubilans o.l.v. André van Vliet

Marco den Toom, orgel

Maurice van Dijk, trompet


Meer info

Actueel

Volg ons via